De cursus is bedoeld voor iedereen die de behoefte voelt om meer bewust in het leven te staan; om meer te genieten van de mooie momenten en om beter om te gaan met de lastige momenten. Het is een manier om af en toe even adempauze te nemen (en ook die overactieve bovenkamer van de meeste van ons even tot rust te laten komen). Mensen die last hebben van stress, concentratieproblemen, slaapproblemen of gevoelens van onrust in het algemeen hebben profijt van mindfulness (blijkt uit wetenschappelijk onderzoek). Mindfulness draagt ook bij aan ‘steviger in je schoenen staan’, meer plezier uit het leven halen en meer verbinding voelen (met jezelf en met anderen).

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur en vindt plaats in een kleine groep (5 tot 8 mensen). Naast het volgen van de training word je gevraagd om thuis te oefenen (voor ongeveer 20-30 minuten per dag). Je ontvangt een digitaal werkboek en links naar internet voor de oefeningen.

Mindfulness training wordt in sommige gevallen (deels) vergoed door zorgverzekeraars. Via zorgwijzer.nl krijg je hiervan een eerste indicatie (Ik ben categorie 2 lid van de VMBN).

Wil je hier meer over weten, of heb je hier belangstelling voor, neem dan aub contact op middels de contact page.

Zie agenda voor concrete data.

 

Ervaringen van deelnemers:

Eric: “Ik heb de training als prettig ervaren. Tijd en met aandacht om dichter bij mijzelf te komen. Geleerd dat ook onprettige gedachten, emoties en gevoelens er gewoon mogen zijn. Wat ik persoonlijk ook erg fijn vond is hoe Mariska met voorbeelden uit haar eigen ervaringen haar kwetsbare kant durfde te tonen dat gaf mij een veilig gevoel om ook te delen. Deze training is een cadeau voor jezelf!”

Elles: “Een hele fijne training gehad. Mariska geeft de training op een geheel eigen wijze, die ik als zeer prettig heb ervaren. Het was een heel fijn, klein groepje deelnemers. Persoonlijk heb ik er veel van geleerd en veel van de geleerde dingen zijn goed in het dagelijks leven toe te passen. Tijdens de training worden er oefeningen gedaan, wordt er stil gestaan bij bepaalde situaties, en ga je op zoek naar een manier die goed bij jezelf past.”

Wilma: “Mariska verzorgt op een heel eigen open wijze de mindfulness-lessen. Zij laat een ieder vrij in de manier waarop mindfulness een plek te geven in zijn/haar leven. Ik vind dat bijzonder prettig, omdat mindfulness zo niet vastzit aan op bepaalde tijden bepaalde oefeningen/meditaties uitoefenen, dus niet statisch wordt. Er is niet een vorm goed, maar de manier die bij jou past. Zo kan ieder het op zijn/haar manier op een heel natuurlijke wijze in zijn/haar leven integreren.”